Френският президент Еманюел Макрон е готов да управлява втори мандат

...
Френският президент Еманюел Макрон е готов да управлява втори мандат
Коментари Харесай

Макрон вкарва в политическата игра гражданите

Френският президент Еманюел Макрон е подготвен да ръководи втори мандат с жителите. Официално кандидатурата му не е оповестена, само че както показва Le Monde, обкръжението му споделя, че той е за по-голямо присъединяване на жителите в правенето на закони- едно от обещанията, които президентът може да извърши в бъдещата си акция.

Освен това по улиците на Франция се появиха плакати със слогана " С вас ". В тези плакати в синьо бяло алено, небрежно залепени в края на януари от членовете на президентското болшинство, трябваше да се види доказателството, в случай че е належащо, че Еманюел Макрон рано или късно ще излезе на арената, с цел да се кандидатира за втори мандат на президентските избори на 10 и 24 април. Но формулата може да скрие по-дълбоко заричане за вероятен втори петгодишен мандат.

Президентът на Франция ще ръководи " с вас ", споделят посланията от плакатите. Трябва да активираме още веднъж духа на огромния спор и да преминем към един тип непрекъснат огромен спор. Би било забавно за парламентаристи, министри, да решат по обществени въпроси да обиколят департаментите и да поканят французите на спор "  , счита Ричард Феран, президент от Народното събрание, член на президентската партия La République en Marche (LRM) в изявление за организация Франс прес.Идеята за продължение на " огромния спор " интересува наемателя на Елисейския замък, който протестът на " жълтите жилетки " през 2018 и 2019 година надълбоко беляза.

Сега Макрон би трябвало да упражнява властта по друг метод, по метод с по-голямо присъединяване. Това въпреки всичко е концепция на лявата страна, препоръчана от социалистката Сеголен Роял по време на президентската й акция през 2007 година и в този момент се прегръща от човек, който е упрекнат, че е десен. Инициативата също по този начин ще разреши на бъдещия претендент да преоткрие вдъхновението си от 2017 година, ориентирано към " разлюляване на системата " и откритите порядки.

Има раздор сред жителите и политическия свят. Трябва да върнем в играта тези, които се изкушават да се отделят ", сподели Франсоа Байру, президент на Демократическото придвижване (MoDem).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР