Френският президент Емануел Макрон отрече да се стреми да дърпа

...
Френският президент Емануел Макрон отрече да се стреми да дърпа
Коментари Харесай

Макрон отрече да се опитва да съживява колониалното влияние на Франция над Ливан

Френският президент Емануел Макрон отхвърли да се стреми да дърпа конците в Ливан и да съживява въздействието на Франция от колониалната ера над страната, съобщи „ Асошиейтед прес “.

Макрон, който през вчерашния ден посети Бейрут, добави, че е бил помолен от локални водачи и от хората на улицата „ да се върне към мандата “, когато районът е бил френски протекторат преди век. Той твърдо отхвърлил концепцията, добави организацията.

Макрон даде обещание, че „ Франция в никакъв случай няма да изостави Ливан. Тя в никакъв случай няма да изостави Ливан и ливанците. Сърцето на френския народ към момента бие с пулса на Бейрут ", сподели френският президент.

По-рано, от Международния валутен фонд приканиха представителите на интернационалната общественост да оказват помощ на Ливан след гърмежа, лишил живота на над 130 души и ранил към 5000, само че бяха безапелационни, че страната би трябвало да се ангажира с промени.

Ливан страда от инфлация и всеобща безработица и има потребност от избавителна стратегия, която евентуално ще коства няколко милиарда $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР