Френският президент Емануел Макрон обяви, че е готов да подкрепи

...
Френският президент Емануел Макрон обяви, че е готов да подкрепи
Коментари Харесай

Макрон: Бих подкрепил Меркел за шеф на ЕК

Френският президент Емануел Макрон разгласи, че е подготвен да поддържа кандидатурата на немския канцлер Ангела Меркел за поста на ръководител на Европейската комисия, в случай че тя кандидатства за нея. Това съобщи в петък на брифинг след края на първия ден от срещата на върха на Европейски Съюз Макрон.

Лидерите на Европейски Съюз не можаха да реализират единодушие кой ще размени Жан-Клод Юнкер отпред на Европейската комисия.

" Нямам нищо срещу претендент от Германия като подобен. Бих подкрепила кандидатурата на Ангела Меркел, в случай че тя кандидатства за тази служба ", сподели той, отговаряйки на въпроса за отношението му към претендента от Европейската национална партия - германецът Манфред Вебер.

Меркел не е измежду претендентите, които се разискват сега за поста на началник на Европейската комисия. В навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз доста дипломатически източници приказваха за френската съпротива против кандидатурата на Вебер, против който се опълчиха редица други европейски водачи.

След несполучлив спор през нощта, въпросът за новия ръководител на Европейската комисия беше отсрочен до 30 юни, когато в Брюксел ще бъде свикана изключителна среща на върха на Европейски Съюз, с цел да се обсъдят назначенията на всички висши постове в институциите на Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР