Френският премиер Едуар Филип се срещна с опозиционни лидери в

...
Френският премиер Едуар Филип се срещна с опозиционни лидери в
Коментари Харесай

Френският премиер търси излизане от кризата с протестите чрез опозицията

Френският министър председател Едуар Филип се срещна с опозиционни водачи в опит да се реши рецесията с митингите на " жълтите жилетки " против високите разноски за живот, довели до вълнения и вреди както на Париж, по този начин и на стопанската система, оповестява " Ройтерс ".

Хотелските резервации понижават, търговците на дребно са на загуба, вложителите са обезпокоени, а бензиностанции се оплакват от липса на гориво . След среща с премиера, опозиционният водач и дясно центрист Лоран Уокиз разяснява, че държавното управление не е съумяло да разбере дълбочината на публичния яд .

 Френските управляващи ще беседват с
Френските управляващи ще беседват с " жълтите жилетки "

Няма да се вкарва изключително състояние...

" Единственият резултат от тази среща беше обсъждане в Народното събрание. Това, от което се нуждаем, са жестове, които успокоява т, а те би трябвало да се раждат от едно решение, което всеки французин чака: понижаване на налозите ", изясни той.

" Жълтите жилетки " са най-вече от съществено притиснатата междинна класа и от работническата класа , които живеят отвън огромните градове, само че те нямат ясно управление, което прави диалозите още по-сложни за държавното управление.

 Френският министър на стопанската система прикани за бързо понижаване на налози
Френският министър на стопанската система прикани за бързо понижаване на налози

За френското Министерство на вътрешните работи не е на дневен ред въвеждането на изключително състояние

" Да създадем дребни жест и по-късно да заметем казуса под килима , както постоянно се прави през последните 30 години , не оказва помощ по никакъв метод за решение на по-дълбоките структурни проблеми ", съобщи представителят на държавното управление Бенжамин Гриво.

Обществената поддръжка за " жълтите жилетки " остава висока , като седем от всеки 10 души поддържат митинга , сочи изследване на публичното мнение, извършено след конфликтите в събота.

Макрон споделя, че нарастванията на налога върху горивата са част от напъните му за битка с изменението на климата, като желае да убеди френските водачи да сменят коли с дизелови мотори за по-малко замърсяващи .

 Aтмосфера на революция и конфликти сред полиция и протестиращи в Париж
Aтмосфера на революция и конфликти сред полиция и протестиращи в Париж

Задържани са над 120 души, управляващите употребяват сълзотворен газ и водни оръдия

Правителствата от цялостен ​​свят започнаха двуседмична конференция в Полша, с цел да се опитат да наложат ограничения за попречване на най-вредните последствия от световното стопляне, митингите акцентират какъв брой скъпи биха били някои от тези дейности .

Кристоф Чаленкон, един от осемте полу-официални представители на " жълтите жилетки ", разяснява, че няма да влезе в договаряния единствено за " да преговорят за фъстъци " . Безкомпромисният отговор на Макрон , единствено ускорява възгледите измежду протестиращите, че той е част от градския хайлайф, пренебрежителен за техния свят.

 Гутериш: Климатичните промени са „ въпрос на живот и смърт” Обновена
Гутериш: Климатичните промени са „ въпрос на живот и гибел ”

През този месец те би трябвало да завършват правила за ограничение на междинната температура

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР