Френският премиер Едуар Филип потвърди, че професионалните спортни първенства, сред

...
Френският премиер Едуар Филип потвърди, че професионалните спортни първенства, сред
Коментари Харесай

Без футбол във Франция до септември

Френският министър председател Едуар Филип удостовери, че професионалните спортни шампионати, измежду които футболът и ръгбито, няма да бъдат подновявани до септември.

„ Сезон 2019-20 в професионалните спортове, изключително във футбола, няма да бъдат рестартирани. Трябва да се научим да живеем с вируса и да пазим себе си и своите близки от него “, сподели министър-председателят пред Народното събрание. Той добави, че след края на изключителното състояние в страната на 11 май, скупчванията на повече от 10 души на закрито или намерено ще останат неразрешени. Плажовете ще останат затворени за хората най-рано до 1 юни. Нито едно събитие с повече от 5 000 души на едно място няма да бъде разрешено до септември.

Клубовете от Лига 1 се надяваха на завръщане по някое време през месец юни, дружно с висшите ешелони в Италия и Англия, като Бундеслигата възнамерява рестарт на акцията най-рано на 9 май при утвърждение от локалното държавно управление. Но Лига 1 и Лига 2 във Франция няма да завършат своите сезони. Към момента, Пари Сен Жермен е на върха в класирането с актив от 68 точки от 27 изиграни срещи. Марсилия е втори с 56 пункта и един мач повече от парижани – което значи, че ПСЖ може да не завоюва съвсем сигурна купа на страната, в случай че сезонът бъде разгласен за анулиран.

Кампанията в нидерландската Ередивизи бе прибързано прекъсната предходната седмица, като няма да има изпадащи, спечелили промоция и първенци в обособените дивизии. УЕФА съобщи предходната седмица, че желае от европейските шампионати да дефинират своите участници в Шампионска лига и Лига Европа на „ състезателен принцип “, където това е допустимо, само че добави, че осъзнава вероятността някои от лигите да бъдат принудени да прекратят шампионатите си заради финансов напън или държавни наредби. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР