Френският посланик в България - Флоранс Робин беше извикана на

...
Френският посланик в България - Флоранс Робин беше извикана на
Коментари Харесай

След скандала с Макрон: Френският посланик на среща в МВнР

Френският дипломат в България - Флоранс Робин беше извикана на среща в Министерството на външните работи. Причината за това е изявлението на френския президент Еманюел Макрон, че избира хора, идващи от Гвинея или от Кот Д`Ивоар, които правят работа, в сравнение с българи или украинци с техните противозаконни канали.

Срещата и реакциите след нея наблюдава Айше Сали.

Недоумение за България от изявлението на френския президент Еманюел Макрон и неразбирателство съгласно Франция, поради метода, по който думите на техния държавен глава са извадени от подтекста. Така в резюме можем да обобщим позициите на двете страни-партньори и съдружници, които бяха показани през днешния ден в Министерството на външните работи.

Срещата продължи малко по-дълго от плануваното в такива случаи, като френският дипломат Флоранс Робин беше призната от зам.-министъра на външните работи Петко Дойков. Малко по-късно денем българският дипломат връчи и протестна нота в Париж. След срещата дипломат Робин съобщи, че сред двете страни съществува чудесно съдействие - в сферите на образованието, културата, стопанската система. Франция ще бъде дружно с България и ще продължи да поддържа нейните старания в границите на Европейския съюз.

След срещата в Министерството на външните работи посланикът на Франция Флоранс Робин съобщи особено за Българска национална телевизия, че думите на президента Макрон са извадени от подтекста и са неправилно разбрани.
Флоранс Робин, дипломат на Франция: В нито един миг френският президент не е имал желание да насочва каквито и да е забележки към българските жители, служащи или държавно управление.
Получихте ли протестна нота, както беше оповестено?
Флоранс Робин, дипломат на Франция: Не, нямаше. Вероятно има нота, която ще бъде връчена от българския дипломат във Франция, само че тук нямаше връчване на нота. Това беше една среща, в която ние уточнихме нещата и отстранихме недоразуменията.
Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков е изразил пред френския дипломат неразбиране от изявлението на президента Макрон, което е провокирало отвращение, както в българското общество, по този начин и измежду сънародниците ни във Франция.
" По време на диалога заместник-министър Дойков изрази неразбиране от изявлението на френския президент, което е провокирало отвращение в българското общество, в това число измежду сънародниците ни във Франция. "
От българската страна е очебийно, че няма никакви съществени учредения за сходни изказвания, а напоследък България не е получавала сигнали от френска страна за съществени нарушавания.
" От българска страна бе очебийно, че няма никакви съществени учредения за сходни изказвания. " " Българската общественост е доста добре интегрирана във Франция. В последно време България не е получавала сигнали от френска страна за съществени нарушавания. "
Срещата се състоя след вълна от остри дипломатически реакции от България и Украйна. Интервюто на Макрон за крайнодясно издание провокира доста рецензии и във Франция.
 ​Френският дипломат у нас за думите на Макрон: Става въпрос за неразбирателство ​Френският дипломат у нас за думите на Макрон: Става въпрос за неразбирателство
Френският дипломат в България Флоранс Робин беше извикана на среща в Министерството на външните работи след изявлението на френския президент Еманюел...

Репликите на му обаче могат да повлияят и на бизнеса сред двете страни.

Това е мнението на Васил Василев, който е изпратил повече от 10 000 българи на работа във Франция. А сега развива и партньорства в региона на финансите с Париж.
Васил Василев, представител на бизнеса: Никога един международен водач като Макрон не влиза в конкретика, в случай че не желае да каже нещо. Това съответно казано не може да се преглежда настрана от няколко събития, свързани с нашата страна - мачът България - Англия, когато целият международен щемпел ние бяхме оприличени като расисти. Вторият случай беше, когато един камион с българска регистрация беше заловен с 39 умрели в него. В главата на всички остана думата " българите ". И тук беше третият случай - българската незаконна връзка.
Според Василев последователността на събития е причина да бъдем деликатни, тъй като има заплаха от акция против България, която хвърля сянка върху облика на страната.
 Реакции след изявлението на Макрон Реакции след изявлението на Макрон
Френският президент се е поправил за думите си, че избира хора, идващи от Гвинея или от Кот Д'Ивоар, които правят работа, в сравнение с българи или ук...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР