Френският посланик в България Флоранс Робин беше извикана на среща

...
Френският посланик в България Флоранс Робин беше извикана на среща
Коментари Харесай

​Френският посланик у нас за думите на Макрон: Става въпрос за недоразумение

Френският дипломат в България Флоранс Робин беше извикана на среща в Министерството на външните работи след изявлението на френския президент Емануил Макрон, че избира хора, идващи от Гвинея или от Кот Д`Ивоар, които правят работа, в сравнение с българи или украинци с техните незаконни канали. Френският дипломат акцентира, че става дума за недоумение и думи, извадени от подтекста.

Още за срещата от Айше Сали.

Срещата, която се състоя в Министерството на външните работи продължи малко по-дълго от предстоящото.

По време на срещата заместник-министърът на външните работи Петко Дойков е разговарял с френския дипломат Флоранс Робин като е изразил своето неразбиране от изявлението на френския президент Макрон, което провокира остра реакция в българското общество, както и измежду сънародниците ни във Франция.

Дойков е подчертал, че няма учредения за сходни изявления.

След срещата дипломат Робин разяснява пред камерата на Българска национална телевизия по какъв начин е протекла срещата. Тя още веднъж посочи, че става въпрос за неразбирателство.
Флоранс Робин, дипломат на Франция: Изразих мнението, че става въпрос за едно голямо неразбирателство, че думите на френския президент са извадени от подтекста, че в нито един миг френският президент не е имал желание да насочва каквито и да е забележки към българските жители, служащи или държавно управление.Вероятно има нота, която ще бъде връчена от българския дипломат във Франция, само че тук нямаше връчване на нота. Това беше една среща, в която ние уточнихме нещата, отстранихме недоразуменията и аз фактически скърбя за това голямо неразбирателство.
По време на срещата дипломат Робин е подчертала и положителното съдействие сред България и Франция в региона на образованието, културата и стопанската система - връзки, които ще се задълбочават.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР