Френският поет, писател и музикант Жилбер Синуе заведе дело в

...
Френският поет, писател и музикант Жилбер Синуе заведе дело в
Коментари Харесай

Френски поет заведе дело за плагиатство срещу Филип Киркоров


Френският стихотворец, публицист и музикант Жилбер Синуе заведе дело в Москва против съветския артист Филип Киркоров и неговата компания за плагиатство на известна комбинация, изпълнявана от певицата Далида, заяви юристът на ищеца.

Искът на Синуе е за 15 млн. рубли.

Ответници са Киркоров, компанията „ Филип Киркоров продакшън" и „ Первое музыкальное издательство", които продават дискове и търгуват по интернет.

Очаква се сумата на желае да бъде увеличена откакто бъдат направени експертизи.

Става дума за песента Helwa ya Baladi („ Моята прелестна татковина ”), записана във Франция през 1978 и изпълнена за първи път от Далида през декември 1979.

Киркоров извършва тази ария на съветски под заглавие "Шелковая нить"(„ Копринена нишка ”) и е включена в три негови албума.

В исковата молба се показва, че Киркоров употребява непознато авторско произведение, като „ доста го преработва, без единодушието на създателите ”, не е съгласувал потреблението му и то е от дълго време в репертоара му.

Очаква се движимости лица да изчислят материалните вреди от концертната активност на Киркоров и облагата му от продажбата на дискове. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР