Френският пилот Себастиен Льоб спечели трета победа на рали Дакар

...
Френският пилот Себастиен Льоб спечели трета победа на рали Дакар
Коментари Харесай

Себастиен Льоб и Лучано Бенавидес постигнаха победи в деветия етап на рали Дакар

Френският водач Себастиен Льоб завоюва трета победа на рали " Дакар " в деветия стадий на надпреварата в категория коли. След триумфа си в неделя и почивния ден в понеделник, той записа още една влиятелна победа, която е негова общо 19-а за седем участия. Пилотът на BRX завоюва деветия стадий сред Рияд и Харад, който бе 358 км.

Той приключи с време 3:05.14 часа и изпревари с 3.07 минути литовеца Вайдотас Зала от Телтоника, който остана втори, както и с 4.18 минути французина Герлен Шишери с GCK.

В генералното класиране продължава да води катарецът Насер Ал-Атия с Тойота, който е с удобна преднина пред Лукас Мораес от 1:21 часа. На трето място към този момент излезе Себастиен Льоб - на 1:43 часа зад Ал-Атия.

Аржентинецът Лучано Бенавидес с Хускварна измъкна успеха в деветия стадий при моторите. Това е негова втора победа на това 45-о издание на ралито. По-малкият от братята Бенавидес приключи 358-километровия стадий с 1.02 минута преднина пред австралиеца Тоби Прайс с КТМ и с 2:57 минути пред американеца Скайлър Хауис с Хускварна.

Хауис остава към този момент за пети следващ стадий краткотраен водач в класирането, само че към този момент има единствено 3 секунди преднина пред Тоби Прайс. Кевин Бенавидес е трета в генералното класиране - на 5.09 минути, а четвърти е французинът Адриен Ван Беверен, който се загуби в първата част на деветия стадий.

Испанският моторист Хоан Береда напусна надпреварата, откакто падна на 16 км след скок от дюна. Той беше откаран с хеликоптер в болница поради болки в гърба.

Финалът на рали " Дакар " е на 15 януари в Даман, като ще бъдат изминати повече от 8000 километра.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР