Френският петролен гигант Total се готви да напусне Иран, за

...
Френският петролен гигант Total се готви да напусне Иран, за
Коментари Харесай

Френският гигант Total напуска проект за $2 милиарда в Иран

Френският петролен колос Total се готви да напусне Иран, с цел да избегне риска от американски станции. В сряда компанията заяви, че няма да продължи с плана за развиване на голямото газово поле South Pars на стойност 2 милиарда $.

От изказването на сдружението излиза наяве, че има вяра за особено позволение от Вашингтон, което да ѝ разреши да продължи работата в Иран. Санкциите влизат в действие от 4 ноември т.г.

Сделката за South Pars бе подписана в края на 2016 година, като Total се съгласи да оперира полето с 50,1 % дял. Нейни сътрудници са китайската държавна петролна компания CNPC и иранската Petropars.

По-рано тази седмица Siemens също обявиха, че решението на Тръмп значи, че компанията няма да стартира нов бизнес с Иран. Ако сдружение бъде хванато, че работи в Иран макар възбраната, на него ще бъде неразрешен достъпа до щатската финансова система. " Total постоянно е посочвала ясно, че не може да си разреши да бъде изложена на наказания, които включват загуба на финансиране в долари от американски банки ", се показва в известие на компанията.

Американските банки са виновни за над 90% от финансирането, излиза наяве още от нея. Досега Total е похарчила по-малко от 40 милиона евро в плана.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР