Френският първенец Пари Сен Жермен официално обяви, че договорът на

...
Френският първенец Пари Сен Жермен официално обяви, че договорът на
Коментари Харесай

Официално: ПСЖ и Буфон се разделят след едва един сезон

Френският отличник " Пари Сен Жермен " публично разгласи, че договорът на вратаря Джанлуиджи Буфон няма да бъде възобновен. Контрактът на 41-годишния пазач изтича в края на този месец. Легендата ще си тръгне от " Парк де Пренс " след едвам един сезон, в който записа единствено 25 мача във всички шампионати и макар статута си бе най-вече запаса на Алфонс Ареола.
Буфон със забележителните 50 мача без гол в Шампионската лига Италианецът се подреди до Едвин ван дер Сар и Икер Касияс
“Благодаря за всичко, за което имах опцията да преживея в Париж. Благодаря за страстите, които споделихме дружно. Преди 12 месеца дойдох в ПСЖ, изпълнен с възторг и посрещнат необикновено топло от почитателите. Беше в действителност трогващо. Благодаря ви още един път от дъното на сърцето ми. Тръгвам си щастлив, че изпитах това прекарване, което безспорно ми оказа помощ да израсна. Днес приключението ми отвън Италия завърши. Бих желал да благодаря на президента Насер Ал-Келаифи, целия клуб и съотборниците ми. Пожелавам ви всичко най-хубаво, уверен, че дружно вие ще напишете чудесна история. Ърнест Хемингуей написа, че има единствено две места на света, където хората могат да живеят щастливо: вкъщи и в Париж. От през днешния ден нататък това ще важи и за мен: в някои връзки Париж постоянно ще си остане мой дом… Але, Париж! Благодаря и триумф във всичко!”, съобщи Буфон .



“Никога няма да не помни гордостта, която всички в ПСЖ, както клубът, по този начин и почитателите, почувстваха, когато видяха Буфон да носи нашата фланелка. За първи път в блестящата си кариера Джанлуиджи взе смелото решение да напусне Италия, изумен от нашия упорит и съвременен план. В интервала си в ПСЖ той трансферира феноменалния си опит и възприятието си за професионализъм освен върху съотборниците си, само че и във всички области на клуба. Ще ни липсва неговата топла и отворена персона тук, в клуба. Джиджи вечно ще остане измежду футболните великани, защитавали цветовете на " Пари Сен Жермен " и споделяли полезностите на клуба. За нас ще бъде чест да го приветстваме следващата година, дружно с други някогашни наши играчи, с цел да отпразнуваме 50-годишнината на нашия клуб”, разяснява президентът Насер Ал-Келаифи .

BREAKING: PSG announce that Gianluigi Buffon is leaving the club after one seasonpic.twitter.com/zIYwkCmcch
— B/R Football (@brfootball) June 5, 2019
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР