Френският парламент прие двумесечния закон за въвеждане на извънредно положение

...
Френският парламент прие двумесечния закон за въвеждане на извънредно положение
Коментари Харесай

И Франция обяви извънредно положение

Френският парламент одобри двумесечния закон за въвеждане на изключително състояние поради пандемията с ковид. Той дава право на държавното управление да вкарва ограничаващи ограничения за придвижване в идващите два месеца. Документът упълномощава кабинета да предприеме редица ограничения в поддръжка на бизнеса и постановява процеса на отсрочване на втория тур на общинските избори във Франция. Първият тур на изборите се организира предходната неделя – 15 март. Предвижда се санкция в размер на 135 евро за нарушаване на карантинните ограничения.

В случай на наново нарушаване в границите на две седмици, санкцията се усилва сред 1500 до 3000 евро. Ако жител наруши рестриктивните мерки, наложени от коронавирусната зараза повече от три пъти в границите на 30 дни, той е застрашен от 6 месеца затвор и санкция в размер на 3 750 евро. Според последните данни броят на пациентите с ковид във Франция надвишава 16 хиляди, 674 от тях са умряли.

От 17 март Франция наложи строги ограничавания върху придвижването на хора в продължение на най-малко две седмици. В страната са затворени кафенета, заведения за хранене, кина и магазини за нехранителни артикули. Работят аптеките, питателните магазини, банките, бензиностанциите и павилионите за цигари.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР