Френският нефтогазов гигант Total купи от датската A.P. Moller-Maersk A/S

...
Френският нефтогазов гигант Total купи от датската A.P. Moller-Maersk A/S
Коментари Харесай

Френската Total купи Maersk Oil


Френският нефтогазов колос Total купи от датската A.P. Moller-Maersk A/S нефтогазовото й поделение Maersk Oil & Gas A/S (Maersk Oil за сумата от 7,45 милиарда $, се споделя в известие на датската компания.

„ Всички публични позволения от регулаторите са получени и продажбата бе завършена през днешния ден “, оповестяват от Moller-Maersk.
В резултат на договорката, почнала през август предходната година, Moller-Maersk е получила 97,5 млн. нови акции от Total на обща стойност от 4,95 милиарда $, което като сума съставлява 3,75% от нараствания уставен капитал на френската компания. Освен това Total поема дълга на Maersk Oil в размер от 2,5 милиарда $. Както се споделя в известието на Moller-Maersk, Total ще изплати сумата по дълга в най-скоро време.

Покупката на Maersk Oil ще даде опция на Total да усили запасите си с към 1 милиарда барела нефтен еквивалент, над 80 % от които са ситуирани в региона на Северно море. Добивът на нефт на Total ще се усили до 160 хиляди барела нефтен еквивалент дневно през 2018 година Според прогнозата, към началото на 2020-те години компанията ще усили размерът си на рандеман до над 200 хиляди барела дневно.

„ Придобиването на Maersk Oil ще даде опция на групата компании Total да затвърди позициите си в Съединени американски щати и Норвегия, а също по този начин да стартира рандеман от залежи в Дания, което ще направи Total вторият по величина оператор в Северно море “, оповестява от своя страна френската компания.
Френската компания Total е една от най-големите нефтогазови компании в Европа. Датската компанията Maersk работи в 130 страни и е благосъстоятелност на един от международните контейнерни превозвачи Maersk Line.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР