Френският мотоциклетист Пиер Шерпен почина пет дни, след като катастрофира

...
Френският мотоциклетист Пиер Шерпен почина пет дни, след като катастрофира
Коментари Харесай

Мотоциклетист почина пет дни след катастрофа на Рали Дакар 



Френският мотоциклетист Пиер Шерпен умря пет дни, откакто катастрофира по време на седмия стадий на Рали Дакар, оповестиха уредниците на най-тежката офроуд конкуренция.52-годишният Шерпен, който участваше за четвърти път в надпреварата, претърпя незабавна мозъчна интервенция поради сериозния удар в главата при случая в Саудитска Арабия и беше подложен в изкуствена кома след случая.

Французинът беше в устойчиво положение в предходните дни и през днешния ден трябваше да бъде превозен за лекуване в родината си в Лил.

" По време на полета на медицинския аероплан от Джеда до Франция Пиер Шерпен умря от контузиите, получени при рухването по време на седмия стадий от Ха'ил до Сакака на 10 януари ", се споделя в формалното известие.

Френският бизнесмен и разпален фен на ветроходството разгласи преди конкуренцията, че е решил още веднъж да се включи в Рали Дакар след последното си присъединяване през 2015 година поради приключението и без упоритости да гони призово класиране.

" Аз съм дилетант, не диря победи или място на подиума, а желая да се насладя на приключението и да открия нови места и пейзажи, които в никакъв случай не бих могъл да видя. Всичко е доста вълнуващо - да караш мотоциклет, да преживееш своята пристрастеност, да опознаеш себе си, да участваш в съревнование като никое друго. "

" През 2015 година в Боливия бях болен и страдах доста. Затова се отхвърлих. За да завършиш Рали Дакар, се нуждаеш от психическа мощ и доста разсъдък, би трябвало да си подготвен да се адаптираш към всевъзможни непредвидени обстановки ", написа преди старта Шерпен.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР