Френският моден дизайнер Тиери Мюглер е починал на 73-годишна възраст,

...
Френският моден дизайнер Тиери Мюглер е починал на 73-годишна възраст,
Коментари Харесай

Модният дизайнер Тиери Мюглер почина на 73 години

Френският фешън дизайнер Тиери Мюглер е умрял на 73-годишна възраст, оповестиха в изказване на страницата му във Фейсбук в неделя.

„С огорчение оповестяваме за гибелта на господин Манфред Тиери Мюглер в неделя, 23 януари 2022 година Нека душата му почива в мир“, се споделя в изказването.

Вестта за кончината на известния дизайнер по „естествени причини“ е доказана и от сътрудника му Жан-Батист Ружо.

Смъртта на Тиери Мюглер идва ненадейно. Дизайнерът се е готвил да разгласи нови съдействия идната седмица.

Роден в Страсбург през декември 1948 година, Тиери Мюглер е измежду най-известните френски фешън дизайнери. Той основава едноименната си марка през 70-те години на предишния век и оказва мощно въздействие върху модата, изключително през 80-те.

Тиери Мюглер е работил и като режисьор, създател и стилист, в това число за „Cirque du soleil“.

Лейди Гага, Дейвид Боуи, Мадона, Карди Би са измежду известните фенове на творенията на дизайнера. Мюглер има триумф и с парфюмите, които стартира от 90-те години на предишния век.

Тиери Мюглер се прочува със своя архитектурен жанр, дефиниран от необятни плещи и тънка талия. Използването на сходна на пластмаса тъкан в изваяните му облекла се трансформира в негова в запазена марка.

Мюглер дефинира висшата мода в продължение на няколко десетилетия, обличайки звезди като Даяна Рос, Бионсе, Ким Кардашиян, Джери Хол за всемирски събития и фешън дефилета.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР