Френският моден дизайнер Тиери Мюглер е починал на 73-годишна възраст,

...
Френският моден дизайнер Тиери Мюглер е починал на 73-годишна възраст,
Коментари Харесай

Почина френският моден дизайнер Тиери Мюглер

Френският фешън дизайнер Тиери Мюглер е умрял на 73-годишна възраст, оповестяват международните организации, базирайки се на изказване, оповестено на страницата му във фейсбук в неделя.

Thierry Mugler, the genre-busting French designer who dominated European runways in the late 1980s and early 1990s, died. He was 73.

" С огорчение оповестяваме за гибелта на господин Манфред Тиери Мюглер в неделя, 23 януари 2022 година Нека душата му почива в мир ", се споделя в изказването.

Вестта за кончината на известния дизайнер по " естествени аргументи " е доказана и от сътрудника му Жан-Батист Ружо.

Смъртта на Тиери Мюглер идва ненадейно. Дизайнерът се е готвил да разгласи нови съдействия идната седмица.

Роден в Страсбург през декември 1948 година, Тиери Мюглер е измежду най-известните френски фешън дизайнери. Той основава едноименната си марка през 70-те години на предишния век и оказва мощно въздействие върху модата, изключително през 80-те.

Тиери Мюглер е работил и като режисьор, създател и стилист, в това число за " Сирк дю солей ".

Лейди Гага, Дейвид Боуи, Мадона, Карди Би са измежду известните фенове на творенията на дизайнера. Мюглер има триумф и с парфюмите, които стартира от 90-те години на предишния век.

Тиери Мюглер се прочува със своя архитектурен жанр, дефиниран от необятни плещи и тънка талия. Използването на сходна на пластмаса тъкан в изваяните му облекла се трансформира в негова в запазена марка.

Мюглер дефинира висшата мода в продължение на няколко десетилетия, обличайки звезди като Даяна Рос, Бионсе, Ким Кардашиян, Джери Хол за всемирски събития и фешън дефилета.

Неговите дизайни не се свенят да бъдат необикновени, от време на време наподобяващи роботизирани костюми с изпъкнали конусообразни форми.

Iconic fashion designer Thierry Mugler dies aged 73

Освен с мода, Тиери Мюглер се занимава с филми, снимка, танци. Дизайнерът е и разпален бодибилдър, наблягайки, че постоянно е желал да изследва човешкото тяло като изкуство.

Почит към Тиери Мюглер отдадоха звезди на шоубизнеса и модата, измежду които манекенката Бела Хадид, актрисата Дженюъри Джоунс, певиците Даяна Рос и Бионсе.

Рос разгласява в Туитър своя фотография с дизайнера на едно от дефилетата му в Париж през 1990 година, съпроводена от думите: " Ще ми липсвате, Тиери Мюглер. Това беше един прелестен миг в нашите животи ".

" Почивай в мир, Тиери Мюглер ", гласи текстът към черно-бяла фотография на дизайнера с усмивка на лицето, оповестена от певицата Бионсе на уеб страницата й.

Beyonce leads stars and pays tribute to legendary designer Thierry Mugler after his death at 73
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР