Френският министър по европейските въпроси заяви, че международното право задължава

...
Френският министър по европейските въпроси заяви, че международното право задължава
Коментари Харесай

Франция няма да приема уроци от Италия за мигрантите, заяви министър

Френският министър по европейските въпроси съобщи, че интернационалното право задължава Италия да разреши на филантропичния транспортен съд Lifeline да дебаркира на италианско пристанище и предизвести, че Рим не е в позиция да споделя на Париж по какъв начин да се държи, съобщи " Ройтерс ".

С повече от 230 мигранти на борда, корабът е блокиран в интернационалните води в Средиземно море. По-рано този месец Салвини отхвърли да пусне в Италия кораба " Акуариус " с 600 мигранти на борда, който най-после беше признат от Испания.

Преди срещата на европейски водачи в неделя, отдадена на миграцията, Рим упрекна Еманюел Макрон в " надменност ", а вътрешният министър Матео Салвини прикани френския президент да прояви " благотворителност " в политиката си за мигрантите.

" Френската благотворителност не може да бъде поставяна под въпрос от никого и господин Салвини, който затваря пристанищата си (за мигранти), не е индивидът, който ще дава урок на Франция ", сподели френският министър по европейските въпроси Натали Лоазо.

Тя уточни, че Европа би трябвало да напряко повече, с цел да помогне на страни членки като Италия и Гърция, през които главно влизат бягащите от война, гонене и беднотия хора от Африка и Близкия Изток. Министърът обаче акцентира, че интернационалният закон е явен по въпроса къде би трябвало да бъде признат кораба Lifeline: " Акостирате в най-близкото пристанище. Най-близкото пристанище е в южна Италия. Това не устройва всички, само че по този начин гласи интернационалното право ".

На Европейския съвет на 28 и 29 юни водачите на Европейски Съюз се чака да поддържат в допълнение укрепване на външните граници и предложение да се провиснал повече средства на други страни, с цел да се избегне тръгването на хора към Европа.

Изказването на Лоазо акцентира напрежението в връзките сред Макрон и новата власт в Рим. Повтаряйки думите на президента от неделя, министърът посочи, че Европа на претърпява мигрантска рецесия с мащабите на тази през 2015 година и че сегашният звук по въпроса е политически стимулиран.

" Има рецесия в политиката, тъй като европейски популисти, членове на съдружни държавни управления или държавните ръководители употребяват имиграцията, с цел да създадат живота сложен за Европейски Съюз, тъй като ненавиждат Европейски Съюз ", добави тя.

В събота в отговор на мненията на Еманюел Макрон, който сподели, че мигрантските потоци към Европа са намалели спрямо преди няколко години, италианският вицепремиер Луиджи ди Майо сподели, че френският президент няма връзка с действителността. " Италия фактически е изправена пред изключителна обстановка с миграцията и това частично се дължи на обстоятелството, че Франция продължава да връща хората на границата си. Макрон рискува да направи страната си зложелател номер едно на Италия в тази изключителна обстановка ", написа Ди Майо на страницата си във " Facebook ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР