Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон обяви, че ще

...
Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон обяви, че ще
Коментари Харесай

Още един министър от кабинета на Макрон подава оставка

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон разгласи, че ще напусне поста си след европейските избори през 2019 година, с цел да се бори за кметското място в Лион, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Изборите са надалеч. Ако до тогава не ме диагностицират с тежка болест, ще бъда претендент в Лион " през 2020 година, сподели 71-годишният министър в обстойно изявление за сп. " Експрес ", оповестено през днешния ден. " Няма да бъда министър до предпоследния ден. От един миг би трябвало да бъда напълно разполагаем на акцията ", добави той.

" Смятам, че министрите, които желаят да бъдат претенденти на общинските избори през 2020 година, би трябвало да изоставен държавното управление след борбата на европейските " избори в края на май 2019 година, добави Колон.

Колон 16 години бе кмет на втория по величина град във Франция.

Вестта за идното отдръпване от държавното управление на този авторитетен политик идва в миг, когато рейтингът на президента Еманюел Макрон не стопира да се намалява и по-малко от месец откакто доста известният министър на екологичния и взаимен преход Никола Юло подаде оставка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР