Френският министър на икономиката и финансите Брюно Льо Мер заяви,

...
Френският министър на икономиката и финансите Брюно Льо Мер заяви,
Коментари Харесай

Париж обвини Вашингтон в провокация заради обсъждания цифров данък

Френският министър на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер съобщи, че отдръпването на Съединени американски щати от договарянията за световен дигитален налог съставлява за Париж " акт на провокация ".
" Потвърждавам, че получихме дружно с моите сътрудници в Италия, Испания и Англия писмо от министъра на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин, потвърждаващо, че те не желаят да водят договаряния в Организацията за икономическо сътрудничество и раз по отношение на цифровия налог ", съобщи Льо Мер пред радио France Inter.
”Това писмо е провокация. Това е провокация към всички сътрудници в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, когато бяхме на сантиметри от договорка за данъчното облагане на цифровите колоси ", уточни Льо Мер.
В сряда Съединените щати оповестиха, че се отдръпва от договарянията с европейските страни за нови световни данъчни правила за цифровите компании, като обявиха, че договарянията не са постигнали прогрес.
Министърът на финансите съобщи, че Франция, Англия, Италия и Испания са дали отговор взаимно в четвъртък на писмото на Мнучин. В отговора са настояли договорка в Организацията за икономическо сътрудничество и раз по този въпрос допустимо най-скоро.
От своя страна Вашингтон заплаши, че ще предприеме ответни тарифни ограничения. Този месец Съединените щати започнаха следствия на цифровите налози във Англия, Италия и Испания поради опасенията, че те са ориентирани незаслужено към американските компании.
Пред радиото Льо Мер удостовери, че " налози върху цифровите колоси " ще бъдат наложени от френското държавно управление през 2020 година, без значение дали Съединени американски щати ще се върнат или не на масата на договаряния по въпроса.
В същото време Англия разгласи, че ще продължи да упорства за реализиране на световно решение за данъчно облагане на компании като Гугъл и Фейсбук Inc.
Франция, една от няколко европейски страни, която вкара новия налог, с цел да събере повече доходи от цифровите компании, извършващи активността си на локална територия, се съгласи да спре събирането на този налог, до момента в който текат договаряния в Организацията за икономическо съдействие и развиване за намиране на световен метод.
Европейските страни настояват, че софтуерните компании заплащат прекомерно малко налог в страните, в които вършат бизнес, тъй като са в положение да трансферират облагите си по целия свят с малко физическа инфраструктура. Междувременно Съединените щати се опълчиха на едностранни налози върху фирмите от Силициевата котловина при липса на договорка в границите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Близо 140 страни водят договаряния за първото пренаписване на интернационалните данъчни правила от потомство насам, с цел да ги актуализират за световната цифрова епоха. Целта е да се реализира съглашение преди края на годината, макар че епидемията от ковид забави напредъка в договарянията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР