Френският министър на икономиката и финансите Бруно Льо Мер смята,

...
Френският министър на икономиката и финансите Бруно Льо Мер смята,
Коментари Харесай

Пълното спиране на руския газ - най-вероятният сценарий, според Франция

Френският министър на стопанската система и финансите Бруно Льо Мер счита, че най-вероятният сюжет за обстановката на газовия пазар в Европейски Съюз е цялостното прекъсване на доставките на съветски газ.

" Ще се подготвим за цялостно преустановяване на доставките на съветски газ, това е най-вероятният сюжет през днешния ден ", цитират европейските медии изявлението на министъра по време на конференцията " Икономически срещи " в Екс ан Прованс.

Отбелязвайки, че французите не обичат да зависят от другите, той акцентира, че " главната самостоятелност би трябвало да бъде в региона на енергетиката ". " Сега би трябвало да се организираме, да се отървем от баласта, да сме умерени, да понижим потреблението (...) Сега би трябвало да вземем решения ", сподели Льо Мер, наблягайки, че това допуска всестранно ускорение на енергийната си самостоятелност.

Той е уверен, че енергийната рецесия е " най-важната тематика през идващите месеци " и подготовката за цялостно прекъсване на съветския газ е от значително значение.

Както счита Льо Мер, " изправени сме пред енергийна рецесия, която може да окаже доста съществено влияние върху всекидневието ни , заетостта, действието на нашите предприятия, върху френската индустрия като цяло ".
 Ситуацията с природния газ у нас - каквато с цяла Европа
Ситуацията с природния газ у нас - каквато с цяла Европа

Хранилището в Чирен запълнено на 35%

Припомняме, Франция не получава природен газ от Русия по водопровод от 15 юни , откакто съветският енергиен колос " Газпром " предизвести тази седмица, че поради, написа френската редакция на европейското електронно издание The Local. Днес се разбра, че, поради която Русия съобщи, че понижава подаването.

Редица европейски водачи обаче показват подозрение, че подаването на газ от Русия към Европа ще се усили до степен, тъй че да може да се запълнят газохранилищата и Европейски Съюз да се приготви за зимата.
 Европейски Съюз се готви за тежка зима и живот с газова примка на шията
Европейски Съюз се готви за тежка зима и живот с газова примка на шията

Според МААЕ европейските страни няма да могат да попълнят нужния потенциал в газовите си складове преди зимата

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че 27-те страни членки на Европейски съюз би трябвало да създадат незабавни проекти, с цел да се приготвят за цялостно прекъсване на съветския газ вследствие на войната на Кремъл в Украйна .

Европейската комисия към този момент одобри ново законодателство в отговор на несигурността от последната една година с доставките на газ. Регламентът на Европейски Съюз за предпазване на газ вкарва условие запасите от газ в Европа да бъдат запълнени преди зимата на 80% със период до 1 ноември , а ръководството им да бъде предпазено от външна интервенция .
 Европейска комисия желае газовите складове в Европа да са цялостни на 80% до 1 ноември
Европейска комисия желае газовите складове в Европа да са цялостни на 80% до 1 ноември

Газохранилищата към този момент ще се смятат за сериозна инфраструктура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР