Френският министър на икономиката Брюно Льо Мер е обект на

...
Френският министър на икономиката Брюно Льо Мер е обект на
Коментари Харесай

Френски министър е разследван за незаконно финансиране на предизборна кампания

Френският министър на стопанската система Брюно Льо Мер е обект на следствие за вероятно нелегално финансиране на предизборната му акция, датиращо от 2016 година, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. С това броят на министрите, които си имат проблеми със закона във Франция, набъбна.

Разследването е почнало при започване на юни и би трябвало да откри дали е имало противозаконни дарения, предоставени тогава на дребната партия на Льо Мер, учредена от него през 2016 година По това време Льо Мер беше един от злощастните претенденти на първичните избори на десницата за президентския избор през идната година.

Партията на Льо Мер, наречена " С БЛМ " (съкращение от името му) е събрала от дарения 2 милиона евро, само че след това е имала компликации да покрие задълженията си, съгласно проверяващия уебсайт " Медиапар ".
През 2017 година Брюно Льо Мер се причисли към кандидатурата на Еманюел Макрон за президент, а след това получи поста на министър на стопанската система, който заема и до през днешния ден и по този метод той сложи връх по " дългоденствие " на тази позиция във Франция. Петдесет и четири годишният Льо Мер е представян от време на време като възможен претендент за правоприемник на Макрон на изборите през 2027.

Няколко други министри и доближени на президента също са обект на следствия. Най-емблематичен е казусът с министъра на труда Оливие Дюсо, който през ноември ще бъде съден по обвинявания във фаворитизъм. Разследващи предложиха развой да стартира и против министъра на правораздаването Ерик Дюпон-Морети поради спор на ползи. Дясната ръка на Макрон, генералният секретар на френското президентство Алексис Колер е упрекнат също в възможен спор на ползи.

 Френски министър се отбрани след рецензии за негов разказ, считан за сексуален Френски министър се отбрани след рецензии за негов разказ, считан за сексуален

Разследващи се интересуват и от сметките на предизборната акция на Макрон през 2017 година По този въпрос има стартирани две следствия - по съмнения за нелегално финансиране на тази предизборна акция и за на американската консултативна компания " Маккинзи ", които биха могли да са работили гратис в интерес на президента.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР