Френският милиардер Бернар Арно, който притежава групата компании LVMH (Louis

...
Френският милиардер Бернар Арно, който притежава групата компании LVMH (Louis
Коментари Харесай

Бернар Арно получи Ордена на почетния легион от Макрон

Френският милиардер Бернар Арно, който има групата компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), стана Кавалер на Големия кръст на Почетния легион - най-високото отличие за заслуги към републиката. Церемонията по награждаването се състоя в Елисейския замък, прецизира каналът BFMTV.

Според медията на награждаването са участвали доста посетители, измежду които политици и членове на държавното управление, както и предприемачи, в това число задгранични. В листата с посетители попадат имената на кралицата на Йордания Рания, някогашния френски президент Никола Саркози, американския бизнесмен Илон Мъск, както и музикантите Бионсе и Джей Зи. Бернар Арно постоянно оглавява класацията на „ Форб “ за най-богат човек на планетата, като  понякога измества от тази позиция Илон Мъск или Джеф Безос.

Орденът на Почетния легион е основан от Наполеон Бонапарт през 1802 година Най-високото отличие на Франция има пет степени: двете най-високи - Рицарски Голям кръст и Велик офицер, следвани в низходящ ред от степените Командир, Офицер и Рицар. Награждаванията, като се изключи специфични случаи, се правят от началните  към по-високите степени, като се съблюдава напредването по всички степени. Списъците на наградените се разгласяват три пъти в годината - на 1 януари, на Великден и на Националния празник 14 юли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР