Френският луксозен гигант LVMH представи на американския съд своите аргументи

...
Френският луксозен гигант LVMH представи на американския съд своите аргументи
Коментари Харесай

LVMH оправда отказа си да купи Tiffany с covid-кризата

Френският първокласен колос LVMH показа на американския съд своите причини за отхвърли си от покупката на Tiffany, изтъквайки преди всичко обстоятелството, че пандемията обезсилва интервенцията, написа испанското икономическо издание . 

От LVMH изясняват, че в понеделник са представили заключенията си пред съда на Делауеър и че се доверяват на способността му да потвърди, че изискванията за придобиването не са изпълнени и че причините на Tiffany нямат съображение. На първо място, тъй като съглашението, което е подписано през ноември 2019 година с американската бижутерска група, включва уговорка, която упълномощава страните да се откажат от договорката, в случай че възникне " доста неподходяща обстановка ", каквато съгласно френския първокласен колос е коронавирусната рецесия.

" Пандемията, чиито резултати върху Tiffany са пагубни и дълготрайни, несъмнено съставлява " доста неподходяща обстановка "  и тази уговорка е задоволителна, с цел да предотврати провеждането на интервенцията ", споделя LVMH.

Друг от причините на LVMH е, че Tiffany не се ръководи обикновено от ноемврийското съглашение и за илюстрация на това се отнася до изплащането на " допустимо най-високия дял " в миг, когато тя търпи загуби и нейната ликвидност внезапно спада. " Нито една компания в първокласния бранш в света не е работила по този метод по време на рецесията ", твърди LVMH.

Френският първокласен колос LVMH се базира и на писмо от френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан от 31 август, в което той предлага на френската компания " да отсрочи приключването на договорката ". Компанията гарантира, че е изпълнила всички отговорности, които се съдържат в контракта, както е видно от обстоятелството, че е положил всички усилия да получи осем от десетте нужни регулаторните позволения.

Съдебният спор, стартират от Tiffany, произтича от отхвърли на LVMH, извършен на 9 септември, за завършване на покупката - интервенция на стойност 14,7 милиарда евро (около 17,3 милиарда долара), чийто краен период беше 24 ноември. 

Източник:

Превод и редакция: Нели Тодорова

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР