Френският квалификант Грегоар Барер победи шестия поставен Джон Иснър (САЩ)

...
Френският квалификант Грегоар Барер победи шестия поставен Джон Иснър (САЩ)
Коментари Харесай

Квалификант отстрани Джон Иснър на старта в Оукланд

Френският квалификант Грегоар Барер победи шестия подложен Джон Иснър (САЩ) на старта на шампионата по тенис на твърди кортове в Оукланд (Нова Зеландия) с награден фонд 642 735 $.

Заемащият 88-о място в международната класация Барер надигра Иснър, първенец в Оукланд от 2010 и 2014 година, с 6:7(3), 7:6(5), 6:3 в мач, траял два часа и 21 минути, с цел да се класира за втория кръг.

Срещите от шампионата бяха преместени на закрито поради неприятното време в Оукланд, което се оказа в интерес на французина. Американецът осъществя 28 аса и към този момент е на 12 от това да стане първият тенисист с 14 000 аса в АТП тура и шампионатите от Големия шлем.
 Нестеров се класира за главната скица в Тунис
Нестеров се класира за главната скица в Тунис

Победи румънец

Победата бе първа за 28-годишния Грегоар Барер от 23 мача против съперници от топ 50. " Чувствам се добре, в действителност ужасно. Тренирах доста през предходната седмица, тъй като изгубих още в първия кръг на предходния шампионат, на който участвах и пробвах да се приготвя добре за идващия. Имам положително чувство за представянето си тук. Сутринта знаех, че ще играем на закрито и бях удовлетворен, защото това е настилката, на която се усещам най-добре ", сподели френският тенисист.

Друг квалификант Крис Юбанкс (САЩ) в профил първенеца от последното издание на надпреварата в Оукланд от 2020 година Юго Юмбер (Франция) след 7:6(5), 7:6(3). " Играх много добър тенис в хода на мача. Положих доста старания и в този момент съм в действителност благополучен ", съобщи 26-годишният Юбанкс, чийто идващ противник ще бъде белгиецът Давид Гофен.

Седмият в схемата на шампионата Себастиан Баес (Аржентина) отпадна в първия кръг след проваляне от 20-годишния Бен Шелтън (САЩ) с 6:7(1), 1:6.

Американецът Маркос Хирон се класира за втория кръг след триумф над Федерико Кория от Аржентина с 6:7(5), 6:4, 7:5, а Иржи Лехечка (Чехия) надви над бразилеца Тиаго Монтейро с 6:3, 7:5.

Надпреварата в Нова Зеландия се завърна в календара на АТП след двегодишно спиране поради пандемията от ковид.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР