Френският крайнодесен лидер Марин Льо Пен обяви намерението си да

...
Френският крайнодесен лидер Марин Льо Пен обяви намерението си да
Коментари Харесай

Марин Льо Пен обяви, че ще се кандидатира за президент

Френският крайнодесен водач Марин Льо Пен разгласи желанието си да се кандидатира на президентските избори във Франция през 2022 година, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Решението ми е взето ", съобщи тя през днешния ден, до момента в който отправяше пожеланията си за новата година.

Льо Пен уточни, че предлага " огромната опция, която ще направи по този начин, че страната още веднъж да си стъпи на краката ", и която ще сътвори " национално единение ".

На изборите през 2017 година тя стигна до балотаж, само че загуби тежко от Еманюел Макрон, който сега се намира в разгара на един от най-тежките интервали за президентското си ръководство.

Льо Пен означи, че кандидатурата й би трябвало да бъде утвърдена от конгреса на партията й " Национален общ брой " през 2021 година, нещо което по думите пред телевизия Бе Еф Ем на Жордан Бардела, изгряваща звезда в партията и европейски народен представител, не би трябвало да бъде проблем.

Що се отнася до толкоз ранното оповестяване на кандидатурата й, той съобщи, че това изпраща на Франция " обръщение за вяра ".

Преди локалните избори през март Льо Пен се пробва да притегли разочаровани гласоподаватели от център-дясното и даже от крайната левица, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР