Френският Конвой на свободата в протест срещу ковид рестрикциите премина

...
Френският Конвой на свободата в протест срещу ковид рестрикциите премина
Коментари Харесай

Конвоят на свободата успя да влезе в Париж, сблъсъци на Шанз Елизе

Френският " Конвой на свободата " в митинг против коронавирус рестрикциите мина през полицейските пропускателни пунктове в центъра на Париж и провокира запушване към Триумфалната арка, съобщи Ройтерс.

Вдъхновени от шумните митинги " ескорт на свободата " в Канада, протестиращите развяваха френски флагове и надуваха клаксони в нарушаване на полицейско разпореждане да не влизат в града.

 Снимка: АР/БТА

Малко откакто конвоят влезе в столицата, полицията употребява сълзотворен газ против участниците в него на бул. " Шанз Елизе ", където се намира и Триумфалната арка.

Няколко часа по-рано полицията заяви, че е спряла 500 транспортни средства, които са се пробвали да влязат в Париж през днешния ден като част от " ескорт на свободата " в митинг против коронавирус рестрикциите.

Превозните средства са били спрени на три входни точки във френската столица и служители на реда са издали повече от 150 фиша за санкции, заяви полицията в " Туитър ".

За да попречи на конвоя да влезе в столицата, френската полиция активизира хиляди служители на реда, разположи контролно-пропускателни пунктове, бронетранспортьори и камиони с водни оръдия.

В социалнате мрежи се излъчват лайв видееа и от митинги в други фленски градове, измежду които Марсилия и Корсика.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР