Френският консервативен вътрешен министър обеща да има последствия, след като

...
Френският консервативен вътрешен министър обеща да има последствия, след като
Коментари Харесай

След поредното убийство, извършено от мигрант, Франция въвежда нови правила за нелегално пребиваващите

Френският закостенял вътрешен министър даде обещание да има последици, откакто мароканец, за който се допуска, че е умъртвил 19-годишен академични студент и е оставил тялото ѝ в парижка гора, беше задържан в Швейцария, съобщи Агенция Франс Прес.

Източник, непосредствен до случая, разпознава обвинения като 22-годишен мъж с мароканско поданство. Прокурорите настояват, че обвиненият преди този момент е бил наказан за обезчестяване и му е била издадена заповед да напусне Франция.

Убийството на студента се чака в допълнение да нажежи политическото напрежение във Франция, където новоназначеното дясно държавно управление възнамерява да се бори с имиграцията.

„ Това е непоносимо закононарушение “, съобщи министърът на вътрешните работи Бруно Ретайо.

Ретайо, който пое поста на 23 септември от предшественика си Джералд Дарманин, даде обещание да увеличи закона и реда, да затегне имиграционното законодателство и да направи по-лесно депортирането на чужденци, наказани за закононарушения.

„ Зависи от нас като публични водачи да откажем да приемем неизбежното и да развием правния си боеприпас, с цел да защитим французите. Ако би трябвало да променим разпоредбите, дано да ги променим “, уточни той.

На 21 септември тялото на студент беше открито в парка Булон в западната част на Париж, близо до университета Париж-Дофин, който посещава.

Властите оповестяват единствено първото име на жертвата – Филипина.

На 24 септември в швейцарския кантон Женева беше задържан марокански жител, който беше разпознат като обвинен за убийството, осъществено в Париж, заяви представител на швейцарското министерство на правораздаването.

„ След това Федералната работа по правораздаване разпореди задържане за екстрадиция въз основа на искане за арест от Франция “, добави представителят.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР