Френският колос Пари Сен Жермен ще трябва да изчака до

...
Френският колос Пари Сен Жермен ще трябва да изчака до
Коментари Харесай

Мбапе бави решението на УЕФА за ПСЖ

Френският исполин " Пари Сен Жермен " ще би трябвало да изчака до понеделник (27 август), с цел да научи дали ще може да играе в европейските клубни шампионати. Причината за забавянето е... Килиан Мбапе.

Комисията по финансов феърплей към УЕФА трябваше да излезе с решение в петък (24 август), само че от футболната централа отложиха разглеждането на казуса, защото договорката за международният първенец, който дойде от " Монако " в ПСЖ, се нуждае от в допълнение разяснение.

Всъщност Европейската футболна централа разисква недостига в салдото на клуба, който е в размер на 250 млн. евро. Смята се, че той е насъбран от привличането на Неймар (222 млн. евро) и Мбапе (180 млн. евро). Има възможност от УЕФА да принудят клуба да изравни приходите и разноските си, като се раздели с една от звездите си, а най-строгата глоба би била прекъсване на правата на отбора за евротурнирите. Най-вероятно обаче на парижани ще бъде наложена солена санкция.
В УЕФА вземат решение през днешния ден: Ще играе ли ПСЖ в Шампионската лига? Правилата за финансов феърплей могат да провалят сезона на един от любимците
Мбапе в действителност е в клуба от 2017 година, само че първо дойде чартърен от " Монако ", а чак по-късно за него бе платена солидна трансферна сума. Именно тази интервенция забави решението на Комисията за финансов феърплей.

Ако в ПСЖ решат да продават, с цел да изравнят салдото си, миропомазан ще бъде " Реал " Мадрид. Испанският клуб не крие упоритостите си да притегли някоя от звездите на отбора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР