Френският колоездач Арно Демар от отбора на Групама - ФДЖ

...
Френският колоездач Арно Демар от отбора на Групама - ФДЖ
Коментари Харесай

Арно Демар изпревари с милиметри Петер Саган в четвъртия етап на Джирото

Френският колоездач Арно Демар от тима на " Групама - ФДЖ " завоюва четвъртия стадий от " Джро Д`Италия " 2020. Той беше с дължина от 140 километра от Катаня до Вилафранко-Тирена.

Демар изпревари във финалния спринт словака Петър Саган и италианеца Давиде Балерини, като тримата трябваше да бъдат разграничени след деликатно разчитане на фотофиниша.

Цялата съществена група завърши с времето на спечелилия от 3 часа, 22 минути и 13 секунди, като общо седем италианци откриха място измежду първите 10. За страдание в самия завършек на стадия двама от състезателите в края на колоната паднаха тежко, удряйки се в защитните мантинели.

След днешния стадий отпред в генералното класиране не настъпиха никакви промени. Лидер с " розовото трико " е португалецът Жоао Алмейда с равно време от 11 часа, 6 минути и 36 секунди с това на втория Хонатан Кайседо от Еквадор. Трети на 39 секунди е испанецът Пейо Билбао.

При спринтьорите водач с 57 точки и " цикламеното трико " е Саган, следван от Демар с 52 точки и италианеца Диего Улиси с 27 точки.
 Диего Улиси завоюва втория стадий от Джирото
Диего Улиси завоюва втория стадий от Джирото

Начело в генералното класиране остава италианецът Филип Гана
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР