Френският институт в София ще организира дискусия на тема Може

...
Френският институт в София ще организира дискусия на тема Може
Коментари Харесай

Френският институт в София организира дискусия за това Може ли спортът да допринесе за предодоляването на неравенствата между мъжете и жените?

Френският институт в София ще провежда полемика на тематика " Може ли спортът да способства за превъзмогването на неравенствата сред мъжете и дамите? ", която ще се организира на 28 март (четвъртък) от 12:00 часа.

Домакин на събитието ще бъде зала " Славейков ", като входът за публиката ще бъде свободен, а уредниците осведомиха, че ще бъде обезпечен и симултанен превод на френски и на български език.

Конференцията ще бъде част от програмата на олимпийската и параолимпийската седмица, която ще се организира в учебните заведения в интервала 25-29 март 2024 година.

Сред главните тематики на полемиките ще бъде по какъв начин най-малките спортни структури се пробват да избегнат възпроизвеждането на обичайните модели за разликата сред мъжете и дамите спортисти.

Междувременно ще бъдат разисквани и дейностите на уредниците на Олимпийските игри в Париж 2024, които поставят съществени старания в превъзмогването на неравенствата сред двата пола.

По покана на Френския институт в София специфични посетители на събитието ще бъде заместник-министърът на младежта и спорта Даниела Дашева, двукратният международен първенец по френски бокс - савате Браим Аннур, както и някогашната френска футболистка Никол Абар.

Модератор ще бъде някогашната спринтьорка в бяганията на 60, 100 и 200 метра Карин Околие, която дълго време беше и част от националния тим на България по лека атлетика.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР