Френският институт в Българияорганизира поредица от конференции дискуии, посветени на

...
Френският институт в Българияорганизира поредица от конференции дискуии, посветени на
Коментари Харесай

Могат ли отпадъците да се превърнат в предимство за нашите градове

Френският институт в Българияорганизира поредност от конференции дискуии, отдадени на един от главните екологични проблеми на нашите градове – отпадъците.

Отношението към тях, потреблението и преработването им, само че също и способността ни да ограничаваме отпадъците или да ги преглеждаме като запас и благосъстояние, слагат под въпрос способността ни да живеем в общественост. Изправени пред задачите, сложени от Европейския съюз и екологичната рецесия, ще успеем ли да се справиме с тези провокации?

Иновациите съществуват, само че те прекомерно постоянно остават неразбрани. Френският институт в България дава глас на откриватели, неправителствени организации и локални специалисти, с цел да се обнови вероятността и да се даде отговор на провокациите, като се показват новаторски подходи в тази област.

На 29-и ноември, вторник, от 12:00 до 14:00 ч., в зала „ Славейков ” на Френския институт в България: „ От ръководство на отпадъците до ръководство на ресурсите ”

Тази полемика ще прегледа тематиката за политическите избори, нужни за излизането от разточителната стопанска система и прекосяването към кръгова стопанска система. Въпросите ще се съсредоточат върху ръководството на отпадъците в градовете: Как да ограничим отпадъците? Как да ги събираме разделно и рециклираме? Как тези дейности могат или би трябвало да трансформират метода, по който управляваме обществените политики и нашите решения?

Тази полемика ще се концентрира върху новите вероятности за преработване на отпадъците, с помощта на научните проучвания и софтуерните нововъведения. Отпадъчното електрическо и електронно съоръжение съдържа доста подлежащи на преработване материали. В сегашния подтекст на привършване на естествените запаси, потреблението на тези боклуци, които съдържат доста пластмаса и редки метали, е от значително значение за развиването на кръгова стопанска система, която разрешава опазването на околната среда и здравето на хората.

На 10-и ноември, четвъртък, от 12:00 до 14:00 ч., онлайн конференция: „ Кръговатата стопанска система: заблуда или нужда?

Често възприемани като проблем и разход, отпадъците са източник на решения за кръговата стопанска система в бъдеще. Решенията не се ли оферират постоянно от хората? Дискусията ще се концентрира върху ролята на участниците, неангажирани директно в политическия развой: какво могат да създадат фирмите, Неправителствени организации и жителите, с цел да преминат към стопанска система на преработване, оползотворяване и кръгова стопанска система?

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР