Френският гранд разгроми Брюж с 4:1 като домакин в последен

...
Френският гранд разгроми Брюж с 4:1 като домакин в последен
Коментари Харесай

Меси и Мбапе нанизаха по два гола в Шампионска лига и пренаписаха историята!

Френският гранд разгроми Брюж с 4:1 като хазаин в финален мач от груповата фаза на . Лионел Меси и Килиан Мбапе означиха по две попадения на " Парк де Пренс ", а Матс Ритс вкара почетното попадение за белгийския отбор.
Само седем минути игра бяха нужни на Килиан Мбапе, с цел да означи два безответни гола във вратата на Брюж. . В края на първата част френският нападател даде асистенция и за Лео Меси, който с прекрасен удар от границата на пеналтерията се разписа.
В средата на втората част Матс Ритс понижи изоставането на своя тим, само че малко по-късно Меси завоюва дузпа, а по-късно я осъществя. Това бе пети гол за в Шампионска лига през сезона. Нещо повече: с двете си попадения против Брюж Меси към този момент има 758 гола в кариерата си, с което задмина именития Пеле (757).
Въпреки успеха ПСЖ остава на втората позиция в групата с 11 точки. На първата позиция приключи отборът на Манчестър Сити с 12 пункта, който си разреши загуба от Република България Лайпциг в последния кръг. Немският отбор приключва трети в групата със 7 пункта, до момента в който Брюж е четвърти с 4 точки.
РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА:

След минута игра Пари Сен Жермен към този момент бе напред в резултата. След удар към вратата на Брюж Симон Миньоле не съумя да хване топката и я боксира към Килиан Мбапе. Френският нападател нанесе акуратен удар, с който откри далечния ъгъл и вкара - 1:0!
В седмата минута ПСЖ стигна до втори гол, а попадението бе още веднъж дело на Килиан Мбапе. Този път превъзходен пас на Анхел ди Мария разсече защитата на Брюж, а за Килиан Мбапе остана да засече топката в мрежата на Миньоле - 2:0!
В 38-ата минута и Лионел Меси се разписа за ПСЖ. Килиан Мбапе обаче още веднъж бе забъркан при попадението, като точно той даде асистенцията. След бърза контраофанзива французинът видя непокрития Меси, който овладя, стигна до границата на пеналтерията и с удар в далечния ъгъл се разписа - 3:0!
През втората част двата тима придадоха тип, че доиграват срещата, само че в средата на полувремето Брюж върна едно попадение. Ноа Ланг напредна с топка в крайници към наказателното поле на ПСЖ, увличайки със себе си бранителите на домакините. Последва подаване за останалия непокрит Матс Ритс, който с акуратен удар в далечния ъгъл се разписа - 3:1!
В 76-ата минута ПСЖ стигна до четвърто попадение. Лионел Меси завоюва дузпа за парижани, откакто бе фаулиран от неприятелски състезател в наказателното поле. Именно аржентинецът застана зад бялата точка и извърши безупречно в десния ъгъл, а Симон Миньоле даже не помръдна - 4:1!
Стартови сформира:
ПСЖ : Донарума, Хакими, Маркиньос, Диало, Мендеш, Вайналдум, Верати, Гей, Меси, Мбапе, Ди Мария
Брюж : Миньоле, Хендри, Нсоки, Рика, Мата, Ванакен, Баланта, Ритс, Сандра, Ланг, Де Кетеларе





ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Пари Сен Жермен е сигурен участник в елиминациите на Шампионска лига, откакто се класира още след четвъртия кръг. Парижани претърпяха загуба от Манчестър Сити в предния мач и в този момент ще желаят да издигнат самочувствието си с победа над Брюж преди 1/8-финалните дуели в конкуренцията.
За Брюж обаче този мач не е без значение. Белгийският отбор е с еднакъв брой точки с третия Лайпциг, който е с по-добра голова разлика. Третото място носи присъединяване в елиминациите на втория по величина европейски клубен шампионат - Лига Европа. За днешния мач ПСЖ няма да може да разчита на Неймар, Серхио Рамос и Юлиан Дракслер, само че Лионел Меси и Килиан Мбапе са на линия.


Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР