Френският фармацевтичен гигант Sanofi купува бeлгийcĸaтa биoфapмaцeвтичнaтa ĸoмпaния Аblуnх за

...
Френският фармацевтичен гигант Sanofi купува бeлгийcĸaтa биoфapмaцeвтичнaтa ĸoмпaния Аblуnх за
Коментари Харесай

Sanofi купува белгийската Ablynx за 3,9 млрд. евро

Френският фармацевтичен колос Sanofi купува бeлгийcĸaтa биoфapмaцeвтичнaтa ĸoмпaния Аblуnх за 3,9 милиарда евро във втората си мегасделка от началото на годината, откакто по-рано закупи американската Bioverativ, съобщи организация Ройтерс

От Sanofi обявиха в понеделник, че ще платят по 45 евро на акция, което съставлява награда от 21,2% към цената на книжата на Ablynx при затварянето на търговията в петък и съвсем 137% растеж в съпоставяне със цената на акциите през декември, преди датската Novo Nordisk да излезе с оферта от 2,6 милиарда евро.

Този месец сложи връх по брой на огромните покупко-продажби за придобиване и обединение, като до 23 януари бяха оповестени 11 покупко-продажби на стойност над 5 милиарда $, измежду които и договорката на стойност 9 милиарда $ за купуване специализираната в лекуването на рака Juno Therapeutics от американската Celgene.

Тези транзакции са водени от желанието на огромните фармацевтични производители да се възползват от нови и новаторски медикаменти, създадени от по-малки компании, с цел да възобновят своя напредък.

„ С Ablynx продължаваме нашия напредък в стратегическата трансформация научноизследователската и развойната ни активност и укрепваме нашата платформа за лекуване на редки болести на кръвта “, съобщи лавният изпълнителен шеф на Sanofi Оливие Брандикур.

Миналата седмица френският тръст закупи американската компания за лекарствени средства против хемофилия Bioverativ за 11,6 милиарда $ в най-голямата договорка за Sanofi за последните седем години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР