Френският енергиен гигант Тотал е първата компания, която получи дял

...
Френският енергиен гигант Тотал е първата компания, която получи дял
Коментари Харесай

Total първа получи дял от най-голямото газово находище в света

Френският енергиен колос " Тотал " е първата компания, която получи дял в създаването и употребата на най-голямото газово находище в света, намиращо се в Катар. Новината бе обявената първо от организация " Франс прес ", а след това доказана от министъра на енергетиката на арабската страна Саад Шерида ал Кааби.

" Щастлив съм да разглася избора на „ ТоталЕнержи “ за първи сътрудник в плана „ Норт Фийлд Ийст “ (НФИ) ", съобщи той на конференция в Доха по-рано през днешния ден.

Делът на " Тотал " е в размер на 6,25%. Той е част от общата компания с страната " Катар Енерджи ". Предполага се, че когато находището бъде създадено, то на процедура може да е решаващият фактор за енергийната сигурност на Европа.

Важно е да се знае обаче, че в целокупност находището е споделено сред Катар и Иран. Според КЕ „ Норт Фийлд “ съдържа близо 10 на 100 от известните запаси на природен газ в света.

Очаква се, че скоро Катар ще избере и други западни сътрудници, които да влязат в общия консорциум.

Катар е измежду най-големите производители на полутечен природен газ в света наред със Съединени американски щати и Австралия. През последните месеци европейските водачи зачестиха с визитите в емирството от Залива в търсене на други възможности за съветския газ с оглед войната в Украйна
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР