Френският доминатор в биатлона Мартен Фуркад говори пред Фигаро в

...
Френският доминатор в биатлона Мартен Фуркад говори пред Фигаро в
Коментари Харесай

Фуркад: С две дъщери не мога да се наспя

Френският доминатор в биатлона Мартен Фуркад приказва пред " Фигаро " в навечерието на старта на сезона през отминалия уикенд в Йостерзунд.

Носителят на Големия бистър глобус за шеста поредна година приказва за идната си роля на знаменосец и капитан на тима на Франция на олимпийските игри в Пьончан, враждата с руснаците и бащинството. През пролетта 28-годишният французин стана женски баща за повторно, откакто приятелката му Елен роди момиченце. Двамата имат още една щерка, която се появи на бял свят в края на 2015 година.

" Определено ми е по-трудно да дремя. Организирането на дългите отсъствия също е тежко, само че Елен се оправя прелестно. Не ми е прелестно да ме няма от у дома, където ме чакат трите ми принцеси, само че това е избор, който съм направил умишлено. През предишния сезон имах една щерка и демонстрирах, че мога да се състезавам на конкурентно равнище. Сега се надявам да ми се получи и с две ", споделя Фуркад. Според него достойнството да носи флага на Франция е голяма и по тази причина не е отказал, въпреки да е имало препоръки в тази посока поради умората, която настава по-късно. Той също по този начин е срещу да се санкционира целия тим на Русия с безучастие на олимпиадата.

" Чистите и почтени спортисти заслужават почитание и не би трябвало да заплащат греховете на измамниците ", споделя французинът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР