Френският боксьор в супертежка категория Мурад Алиев предизвика хаос на

...
Френският боксьор в супертежка категория Мурад Алиев предизвика хаос на
Коментари Харесай

Голям скандал на Токио 2020! Боксьор предизвика хаос

Френският боксьор в супертежка категория Мурад Алиев провокира безпорядък на кръга, откакто близо час отхвърли да го напусне, несъгласен с решението да бъде дисквалифициран.

Четири секунди преди края на втория рунд съдията на четвъртфиналния мач сред Алиев и британеца Фрейзър Кларк спря багра поради аркада на главата на Фрейзър. Тя бе получена след удар с глава от страна на Алиев, което реферът одобри като изцяло съзнателно и неразрешено деяние.

Съдийското решение докара до полуда французина Алиев, който стартира да мята крайници във въздуха, да кълне и да насочва непристойно жестове. Той смъкна назъбника си и го изрита, а по-късно изблъска и един от операторите, снимащи край кръга.

След като се успокои, французинът остана на кръга за към половин час. После той бе изведен от публични лица, единствено с цел да се върне назад след към 15 минути.

Решението за дисквалификацията на 26-годишния Алиев, който бе спечелил първия рунд с 3:2 гласа, изпраща противника му Кларк на полуфиналите и му подсигурява най-малко бронзово отличие.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР