Френският автомобилен производител Рено (RENA.PA) е готов да намали дела

...
Френският автомобилен производител Рено (RENA.PA) е готов да намали дела
Коментари Харесай

Блумбърг: "Рено" е готова да намали дела си в "Нисан"

Френският авто производител „ Рено " (RENA.PA) е подготвен да понижи каузи си в японския авто производител „ Нисан " (7201.T), заяви Блумбърг

Според отчета „ Нисан " упорства „ Рено " да понижи каузи си до 15%. Френският авто производител има към 43% от „ Нисан ".

Такова деяние ще докара до равнене на каузи на „ Рено " с този на „ Нисан " във френската компания, който е към 15% без право на глас, съобщи Ройтерс.

През юни „ Нисан " разкри детайлности за пакта си за съюз с най-големия акционер „ Рено ", който не разрешава на последния едностранно да усили каузи си над 44,4%.

Преговорите сред двете компании обгръщат въпроса дали „ Нисан " ще се причисли към новото звено на „ Рено ". Звеното ще държи активите му в региона на електрическите транспортни средства (EV). В подмяна на това френският му съдружник ще понижи каузи на „ Нисан ", се написа в отчет на „ Wall Street Journal " от петък.

„ Рено " възнамерява да раздели бизнеса си с електрически автомобили (EV) и мотори с вътрешно горене, защото се стреми да настигне съперници като „ Тесла " (TSLA.O) и „ Фолксваген " (VOWG_p.DE).

Ръководителите на двете компании разискаха проекта на „ Рено " за преструктуриране на техния съюз по време на срещи във Франция и Япония.

Източник:БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР