Френският автомобилен производител Renault Group заяви, че планира да намали

...
Френският автомобилен производител Renault Group заяви, че планира да намали
Коментари Харесай

„Рено“ инвестира над 400 млн. евро в завода си в Бурса

Френският авто производител Renault Group съобщи, че възнамерява да понижи индустриалните си разноски, като усили потреблението на цифрови технологии и изкуствен интелект и разгласи проектите си да разшири наличието си в Турция.


Компанията ще влага 400 млн. евро до 2027 година, с цел да създава четири нови модела в завода си в турската северозападна провинция Бурса в съдействие с турския тръст OYAK Group, в това число нов на ниска цена SUV Duster.

Като част от своя " Международен проект за деяние 2027 " Renault съобщи, че има за цел да трансформира Турция в експортен център за Европа и други страни по света.

Компанията съобщи, че има за цел да понижи индустриалните разноски на своите коли с до 50% през идващите четири години, като усили потреблението на цифрови технологии и технологии с изкуствен интелект.

В интервала до 2027 година компанията ще се стреми да понижи индустриалните си разноски за един автомобил с 30 % за колите с вътрешно горене и с 50 % за електрическите автомобили.

Производителят на коли също по този начин желае да понижи времето за създаване на транспортни средства от три години на две, се споделя в изказването.

Renault към този момент употребява повече от 300 приложения с изкуствен интелект за идентифициране на автомобилни елементи, като да вземем за пример гуми, и за повишение на контрола на качеството, и има за цел да усили броя им до 3000 до 2025 година

Три от новите модели, които ще се създават в завода в Бурса, ще бъдат проектирани по този начин, че да дават отговор на потребностите на клиентите в сегментите B и C SUV, обявиха от компанията.

Един от изтъкнатите модели е новото Renault Duster, което ще се предлага в Турция с алтернатива за хибриден мотор през втората половина на 2024 година

Според Фабрис Камболиев, основен изпълнителен шеф на Renault, до 2027 година една трета от продажбите на Renault в Турция би трябвало да бъдат електрически или хибридни.

" Ще превърнем нашия цех в Бурса в експортен център освен за Европа, само че и за други страни по света ", съобщи Камболиев на среща с медиите в Истанбул./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР