Френският антитръстов регулатор наложи глоба в размер на 500 млн.

...
Френският антитръстов регулатор наложи глоба в размер на 500 млн.
Коментари Харесай

Франция глобява Google с 500 млн. евро заради спора за авторските права

Френският антитръстов регулатор наложи санкция в размер на 500 млн. евро на Гугъл за това, че не е изцяло извършил краткотрайните заповеди, които регулаторът издаде в спор с медиите в страната, съобщи " Ройтерс ".

Американският софтуерен колос би трябвало в границите на идващите два месеца да показа оферти за това по какъв начин ще компенсира новинарските организации и други медии за потреблението на техните вести. Ако не го направи, ще бъде изправен пред още санкции до 900 000 евро дневно.

Новинарските медии APIG, SEPM и AFP упрекват софтуерния колос, че не е почнал диалози добросъвестно с тях, с цел да откри общ език за възнаграждението на новинарско наличие онлайн, според неотдавнашна инструкция на Европейски Съюз, която основава по този начин наречените " прилежащи права ".

Случаят самичък по себе си се концентрира върху това дали Гугъл е нарушил краткотрайни заповеди, издадени от антимонополния орган, който упорства такива диалози да се проведат в границите на три месеца с издатели на вести, които ги изискат.

APIG, която съставлява най-големите издатели на печатни вести (Le Figaro, Le Monde и др.), Остава един от ищците, макар че е подписал рамково съглашение, защото е спряно в очакване на антитръстово решение, оповестиха източници на Ройтерс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР