Френският алкохолен концерн Pernod Ricard, който притежава марките Chivas Regal,

...
Френският алкохолен концерн Pernod Ricard, който притежава марките Chivas Regal,
Коментари Харесай

Алкохолният концерн Pernod Ricard затваря представителството си в Русия

Френският алкохолен тръст Pernod Ricard, който има марките Chivas Regal, Jameson, Ballantine`s и Ararat, се готви да закрие представителството си в Русия. Генералният шеф на съветският клон Лоран Пиле, който е общоприет шеф на локалния клон P.R.Rus JSC от 2019 година, се мести на нова позиция в различен район. Руското посланичество на концерна  P.R.Rus минава през нужните процедури за прекъсване на активността и компанията няма други проекти. Почти целият екип към този момент е напуснал P.R. Rus, останалите чиновници може да бъдат освободени преди края на август.

През 2020-2021 година компанията е внесла към 14 милиона литра корав алкохол в Руската федерация. През 2022 година, след експлоадирането на войната в Украйна и стягането на западните наказания, компанията е намалиля вноса до 6,95 млн. литра. През май 2023 година концернът разгласи преустановяване на доставките на всички интернационалните марки за Руската федерация. През януари-април компанията е внесла 4,6 млн. литра алкохол.

Конякът „ Ararat “ обаче продължава да се доставя в Русия, сподели представител на Pernod Ricard. През 2021 година Luding Group стана дистрибутор на тази марка във връзка с каналите, в това число районни и местни, търговия на едро, както и корпоративни и частни клиенти. Източник от огромна алкохолна компания отбелязва, че 70-90% от коняка „ Ararat “ се употребява в Русия и няма други пазари за напитката с такива размери на ползване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР