Френските войски се подготвят за конфликт с висока интензивност срещу

...
Френските войски се подготвят за конфликт с висока интензивност срещу
Коментари Харесай

Politico: Френските войски се подготвят за бой с враг като Русия

Френските войски се приготвят за спор с висока активност против зложелател, който може да им се опълчи с огнева мощност. Това е основна смяна за френската войска, която прекара последните десетилетия в битка с бунтовници тук-там като Мали и Афганистан, написа авторитетното издание Politico.
 
Ръководителят на центъра за бойна подготовка (CENTAC) в Източна Франция полковник Аксел Денис разяснява, че военните дейности в Украйна са върнали пълномащабната война в Европа. Офицерите не посочват евентуални врагове, но обучението има за цел да приготви бойците за битка с зложелател като Русия, написа Politico.
 
" Светът разкри същинската си същина: неустойчив, рисков и не всеки е другар. Подготвяме се за просвета на подготвеност, за подготвеност в къси периоди. CENTAC е единственото място във Франция, където можеш да видиш какво е войната ", съобщи Аксел Денис.
 
Условията, при които се образоват бойците в CENTAC, са допустимо най-близки до действителното полесражение. Възпроизвеждат се звукът, топлината и светлината на артилерийския огън, до момента в който на всички места са разпръснати подправени мини, а радиовръзките могат да бъдат прекратени без предизвестие.
 
Лагерът за бойна подготовка е заположен на повърхност от 120 кв. км. - по-голяма от тази на Париж. Там е единственото място, където другите елементи на френската войска - пехота, бронетехника, артилерия и инженерни войски - които нормално са разпръснати из цялата страна, могат да се упражняват дружно. Освен това само в лагера на CENTAC има две дузини танкове " Леклерк ", които са в деяние през цялата година.
 
През януари началникът на френската войска ген. Пиер Шил съобщи, че след десетилетия на военни интервенции в Африка Франция от ден на ден се концентрира върху източния фланг на Европа. Френската войска има за цел до 3 години да реализира потенциала да разгърне една дивизия от към 25 000 бойци за 30 дни.
 
" Ние не сме в същата обстановка като Украйна, само че сме част от коалиция, а това е обвързвано с задължения. Понятието за надеждност в груповата защита, изключително в НАТО, е от значително значение ", сподели тогава Шил.
 
Основният урок от Украйна, показват офицерите от CENTAC, е да се заобикалят фронталните челни офанзиви, които водят до голям брой жертви и не съумяват да отхвърлен врага. Вместо това пехотата, бронетехниката, инженерните войски и артилерията, интегрирани с нови технологии като безпилотни самолети, би трябвало да работят дружно безпроблемно. Армиите, които не могат да комбинират танкове, артилерия и пехота, са изложени на голям риск - нещо, което и двете страни демонстрираха в Украйна.
 
" Войната в Украйна ускори смисъла на комбинираните бойни дейности. Това е единственият метод за водене на бойни дейности ", заяви ръководителят на службата за съгласуваност и ръководство на лагера подполковник Винсент. Фамилията му не може да бъде разкрита от съображения за сигурност, отбелязва Politico.
 
От Асоциацията на американската войска настояват, че въоръжените сили на Русия са незадоволително подготвени и снабдени с запаси за комбинирано въоръжаване. Според тях това принуждава Москва да разчита на разточителни " човешки " офанзиви, вместо да реализира бързи триумфи. Според някогашния френски боен Гийом Ансел обаче и Украйна не е овладяла този метод, което води до сегашната патова обстановка.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР