Френските военноморски сили придружават кораби с френски интереси през района

...
Френските военноморски сили придружават кораби с френски интереси през района
Коментари Харесай

Франция ескортира своите кораби, преминаващи през Червено море

Френските военноморски сили съпровождат кораби с френски ползи през региона на Червено море , сподели висшият военноморски пълководец на страната в региона в четвъртък, добавяйки, че актуалният мандат на Париж не включва непосредствено нанасяне на удари по йеменските хуси, предава Ройтерс.

Свързаните с Иран хуси, които управляват по-голямата част от Йемен, нападат морските направления в Червено море, с цел да покажат поддръжката си за палестинската ислямистка формация Хамас, която се бори с Израел в Газа.

Говорейки пред кореспонденти, контраадмирал Еманюел Слаарс, пълководец на френските сили в района, сподели, че Франция работи в тясно съдействие с посредством продан на информация и осъществяване на патрули, само че сподели, че командването на френските сили остава напълно под контрола на Париж.

" Френската интервенция се състои от една страна в наблюдаване на морските зони, където оперират хусите, с цел да ги спре ", сподели Слаарс. " Тези патрули са в съгласуваност с интервенцията Prosperity Guardian ", сподели той.

" От друга страна, ние постоянно ескортираме кораби под френски байрак или с френски ползи в Червено море. Ние ги придружаваме през цялото им прекосяване. "

Слаарс, който също управлява задачата на Европейски Съюз от девет страни, настоящи в Ормузкия проток, сподели, че постоянно е имало потребност от повече военни средства в района, макар че Франция не има намерение да разполага спомагателни сили към този момент.

Той сподели, че интернационалните военни интервенции дават резултати и че 80% от трафика на контейнери към момента минава през проливите Баб Ал Мандаб сред Йемен и Джибути.
 Хусите уверени, че офанзивите в Червено море не заплашват мирните им договаряния с Рияд
Хусите уверени, че офанзивите в Червено море не заплашват мирните им договаряния с Рияд

Обвиняват войната на Израел в Газа за въвличането на Близкия изток в по-регионален конфликт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР