Френските власти забраниха продажбата на мляко за бебета и още

...
Френските власти забраниха продажбата на мляко за бебета и още
Коментари Харесай

ВАЖНО! Френските бебешки храни със салмонела не са стигнали до България

Френските управляващи не разрешиха продажбата на мляко за бебета и още няколко бебешки храни, създавани от френския тръст Lactalis, съобщи организация "Ройтерс ", представени от нюзбг.

Забраната е подхваната поради открита бактерия на салмонела в храните. Наредено е от магазините да бъдат изтеглени наличните количества, заяви френската организация за отбрана на потребителите DGCCRF.

Рестрикциите върху продукцията засягат колета, предопределени за експорт в Китай, Тайван, Пакистан, Афганистан, Ирак, Мароко, Ливан, Судан, Румъния, Сърбия, Грузия, Гърция, Хаити, Колумбия и Перу.

Някои количества са били предопределени за районни пазари в Африка и Азия.

От организацията декларират, че Lactalis - най-големият производител на млечни храни в света, е позволил заразяване на няколко типа храни и по тази причина е подредено те да бъдат спрени от продажба и експорт.

Забраната е подхваната, откакто са открити 20 случая на салмонела при деца във Франция през първите дни на декември. По-рано беше наложена частична възбрана върху 12 продукта на Lactalis поради заразяванията.

През тази седмица са открити пет нови случая на инфектирани деца. Едно от тях е приемало артикул, който не е бил включен в първичния лист със неразрешени храни.

Състоянието на децата към този момент се е подобрило, прецизират от организацията.

Говорителят на Lactalis Мишел Налет съобщи пред телевизия BFM че продуктите, които към този момент са били закупени, може да бъдат върнати в аптеките и супермаркетите. Той добави, че всеки вариант на салмонелата може да бъде погубен посредством варене в продължение на две минути.

Агенцията разгласява цялостен лист на неразрешените храни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР