Френските власти смятат риска от втора вълна от коронавирус в

...
Френските власти смятат риска от втора вълна от коронавирус в
Коментари Харесай

Франция е пред сериозен риск от втора вълна на коронавируса

Френските управляващи считат риска от втора вълна от ковид в страната за сериозен. Това разгласи френският министър председател Едуар Филип, изказвайки се в Националното заседание (долната камара на парламента).

“Рискът от втората вълна се възприема като сериозен ”, сподели той, представяйки на депутатите проект за облекчение на рестриктивните мерки, наложени в страната по отношение на ковид. Филип акцентира, че „ е належащо нараснало внимание, само че и увереност да се отдръпна от страната режима на самоизолация “.

Премиерът акцентира, че ограниченията, въведени от държавното управление за ограничение на придвижването на жителите, са посочили своята успеваемост. “Това се трансформира в дейно средство в битката с вируса. От 14 април броят на случаите на коронавирусна зараза понижават. Спадът е муден, само че непрестанен ”, сподели той.

От 17 март във Франция работи режим на самоизолация, чиято цел е да се ограничи оптимално придвижването на жителите по улиците. Страната е със затворени кафенета, заведения за хранене, хотели, както и магазини, които не продават артикули от първа нужда. Очаква се след 11 май управляващите да стартират последователно да отстраняват рестриктивните мерки, само че ще вкарат наложителното носене на маски в превоза и в учебните заведения, както и ще запазят нуждата от поддържане на отдалеченост.

Според последните данни на Главната дирекция по опазване на здравето на страната, общият брой доказани случаи на коронавирусна зараза във Франция от началото на епидемията е 128 339. Броят на смъртните случаи от последствията от инфекцията надвиши 23 000. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР