Френските власти ще попречат на мюсюлманите в предградие в северната

...
Френските власти ще попречат на мюсюлманите в предградие в северната
Коментари Харесай

Франция отрязва мюсюлманите да се молят по улиците на Париж

Френските управляващи ще попречат на мюсюлманите в предградие в северната част на Париж да се молят по улиците , оповестиха от вътрешното френско министерство.

Местните мюсюлмански богомолци стачкуват против неотдавнашното затваряне на комфортна за тях молитвена зала.

Френският вътрешен министър Жерар Коломб още веднъж посочи, че е срещу молитвите, проведени от Съюза на мюсюлманските богомолци всеки петък в центъра на града от март насам, откакто зала, която те са наели от локалните управляващи, е била превърната в мултимедийна библиотека от новия кмет. Оттогава е бил издигнат молитвен център, само че локалните мюсюлмани са недоволни от мястото и размера му.

" Те няма да се молят на улицата, ще предотвратим молитвите на улицата ", акцентира Коломб, макар че даде обещание да откри взаимно задоволително решение " в идващите няколко седмици ".

" Мюсюлманите би трябвало да имат място за молитвите си ", добави той.

Противопоставянето сред общинската администрация и локалната мюсюлманска общественост продължава от март, откакто полицията беше призована да изгони мюсюлмански богомолци от пространствата по правосъдна заповед, доказана от Държавния съвет през ноември предходната година.

В отговор на изгонването мюсюлманските организации приканиха уличните молебствия да се организират пред постройката , която се намира в центъра на предградието.

Асоциацията на молитвите твърди, че на молитвите са участвали сред 3000 и 5000 богомолци всекидневно и че отводът на локалните управляващи да възобновят контракта за наем след приключването му през юли 2016 година нарушава правото им да се молят свободно , обезпечено от френското право.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР