Френските власти се готвят да обявят нов, трети национален локдаун

...
Френските власти се готвят да обявят нов, трети национален локдаун
Коментари Харесай

Франция се готви за трети локдаун до дни

Френските управляващи се готвят да разгласят нов, трети народен локдаун и да подхващат по-строги ограничаващи ограничения по отношение на разпространяването на ковид, написа " ", базирайки се на вестник Le Journal du Dimanche.

"Решението би трябвало да бъде взето допустимо най-скоро ", цитира изданието източник oот държавното управление на страната. Както отбелязва вестникът, въвеждането на новата карантина е обвързвано с бързото разпространяване във Франция на „ английския “ вид на ковид и новия вариант от Южна Африка.

Френският президент Еманюел Макрон ще приказва по този въпрос в сряда, 27 януари, след съвещание на Съвета по защита, отдадено на тематиката, прецизира изданието.

Събеседниците на изданието акцентират, че въпросът за въвеждането на трети локдаун е на практика решен и сега единствено се прецизират неговите периоди и съпътстващи ограничения. Очаква се карантинният режим да стартира преди края на идната седмица и съгласно източници на изданието той ще "продължи най-малко три седмици ".

Според вестника този път могат да бъдат въведени по-меки ограничавания заради обстоятелството, че популацията мъчно може да издържи нова строга карантина. Възможно е в този момент, за стеснен брой часове, да бъде позволена работата на магазини, продаващи артикули, които не са от първа нужда.

В изявление за Le Journal du Dimanche министърът на образованието Жан-Мишел Бланкиер съобщи, че в случай че бъдат въведени нови ограничения, учебните заведения и лицеите ще продължат да работят.

Според президентски декрет първият карантинен режим бе въведен във Франция заради ускореното разпространяване на инфекцията на 17 март предходната година и бе в действие до 11 май.

Властите оповестиха втората карантина на 30 октомври; тя беше анулирана на 15 декември. В момента страната има комендантски час от 18:00 часа до 06:00, всички заведения за хранене и кафенета, театри, кина и музеи, както и спортни уреди са затворени.

В събота френските управляващи потвърдиха 23 924 нови случая на коронавирусна зараза в страната през миналия ден. От началото на епидемията в страната са открити 3 035 181 случая на инфекцията.

От 2 милиона теста, направени през последните седем дни, 7,1% са позитивни. Тази цифра последователно се усилва през последните седмици.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР