Френските власти са поискали от 75 компании за потребителски стоки

...
Френските власти са поискали от 75 компании за потребителски стоки
Коментари Харесай

Поискаха от Данон, Кока-кола и Нестле да намалят цените

Френските управляващи са поискали от 75 компании за потребителски артикули да понижат цените. В тях се включват огромни имена като Danone и марката позната като производител на зърнени закуски Kellogg.

Това оповестява Reuters, като се базира на свои източници.

По-рано през този месец финансовият министър Бруно Льо Мер съобщи, че е получил заричане от някои компании да понижат цените на стотици артикули, под опасност от финансови наказания, в случай че не изпълнят обещанията си.

Засега не е ясно кои са всичките компании, само че една от най-големите хранителни компании в света

Unilever е удостоверила, че е включена е " листата " и проекта на държавното управление. Френските медии разясняват и други евентуални компании в проекта Coca-Cola, Mondelez и Nestle.

Производители на хранителни артикули като френската селскостопанска група Avril, както и някои от най-големите производители на питиета в света като Pernod Ricard евентуално също са " любимци " за понижаване на цените.

Ако проектът на френското държавно управление успее, то може някои от фирмите, които са имали нарастване на цените, да ги понижат с 10% или повече. Френските управляващи от месеци се целят във високите цени в супермаркетите, достигащи върхове, макар че разноските за суровините на доста производители на храни понижават.

Производителите от своя страна не престават да покачват цените, поради възходящите разноски, откакто войната в Украйна оскъпи силата и други артикули.

През последните месеци вложители предизвестиха, че фирмите за потребителски артикули би трябвало да спрат с нарастванията на цените, тъй като разноските по веригата за доставки понижават, а по-нататъшните скокове могат да обиден още потребителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР