Френските власти разследват обвинения, че министри и други хора са

...
Френските власти разследват обвинения, че министри и други хора са
Коментари Харесай

Френски министри с обвинение за хранене в тайно работещи ресторанти

Френските управляващи проверяват обвинявания, че министри и други хора са се хранили в скрито работещи заведения за хранене, нарушавайки обвързваните с пандемията ограничавания, съобщи Асошиейтед прес.

Парижката прокуратура сподели, че през вчерашния ден е стартирано следствие по вероятни обвинявания в застрашаване и необявен труд и за определяне на уредниците и участниците в хипотетичните събирания.

Документален филм, излъчен по френския ефирен канал М6 през уикенда, съдържаше изявление на незнаен мъж, декларирал, че се е хранил в два-три скрито работещи ресторанта " дружно с избран брой министри ".

Членове на държавното управление бързо отхвърлиха да знаят за сходни нарушавания. Вътрешният министър Жералд Дарманен изиска полицията да изследва изказванията.

Прокуратурата съобщи през днешния ден, че следствието продължава макар известията, че мъжът от документалния филм е отдръпнал своето изказване.

Ресторантите във Франция са затворени от октомври като мярка против разпространяването на ковид.

Правителственият представител Габриел Атал сподели нощес, че управляващите проверяват информации за секрети празненства и скрито работещи заведения за хранене от месеци, а 200 индивида са обвинени и ги заплашва " тежко наказване ". По думите му министрите " са длъжни да бъдат изцяло безукорни и примерни ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР