Френските власти полагат всички усилия, за да открият следите на

...
Френските власти полагат всички усилия, за да открият следите на
Коментари Харесай

Властите в Лион още търсят следите на атентатора

Френските управляващи поставят всички старания, с цел да открият следите на причинителя на нападението в Лион , предадоха Агенция Франс Прес и Ройтерс.
 БГНЕС
Деветдесет полицейски следователи, подкрепяни от 30 лабораторни специалисти, както и двайсетина детективи от локалната полиция търсят мъжа , който през вчерашния ден беше сниман от охранителна камера да оставя чанта пред пекарна в Лион , заяви на конференция прокурорът от отдела за битка с тероризма Реми Ейц.

Чантата е избухнала към минута, откакто той си тръгнал. При нападението бяха ранени 13 души, 11 от които са признати в болница , в това число момиче на 10 години. Някои от тях ще би трябвало да бъдат оперирани.
 БГНЕС-->
Френската полиция съумя да наблюдава придвижването на мъжа, който наподобява към 30-годишен , в продължение на 10 минути след нападението и към момента се пробва да го разпознава. Той е карал велосипед и е носел светли бермуди, тъмна връхна дреха, слънчеви очила и каскет . Все още никой не е поел отговорност за нападението, съобщи Ейц, като прикани очевидци да оказват помощ на полицията да открие обвинения. Вече са получени десетки свидетелски показания, добави прокурорът.

Разследването на детонацията е поето от експерти по битка с тероризма заради събитието към нападението, осъществено измежду бял ден и с взривно устройство, способно да аргументи контузии на голям брой хора.
 БГНЕС
В чантата са били сложени болтове и железни топчета . Полицията е разкрила и елементи от отдалечен детонатор и части бяла пластмаса, които евентуално са били част от устройството, както и седем акумулатори волт и половина.

Следователите подозират, че е бил употребен малко количество ТАТР (триацетон трипероксид) , употребен при атентатите в Париж на 13 ноември 2015 година и в Брюксел през март 2016 година
 БГНЕС
Според осведомени източници по остатъците от бомбата са открити и следи от към момента неидентифицирано ДНК. Не е ясно дали това е ДНК на мъжа, сниман да оставя чантата.
Кметът на Лион Жерар Колон акцентира, че градът разполага с обширна видеомрежа, на която нападателят е бил сниман. Може би ще има и задоволително очевидци, които да оказват помощ на следствието, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР