Френските власти полагат всички усилия, за да открият следите на

...
Френските власти полагат всички усилия, за да открият следите на
Коментари Харесай

Френските власти още търсят следите на извършителя на нападението в Лион

Френските управляващи поставят всички старания, с цел да открият следите на причинителя на нападението в Лион , предадоха Агенция Франс Прес и Ройтерс.

Деветдесет полицейски следователи, подкрепяни от 30 лабораторни специалисти, както и двайсетина детективи от локалната полиция търсят мъжа , който през вчерашния ден беше сниман от охранителна камера да оставя чанта пред пекарна в Лион , заяви на конференция прокурорът от отдела за битка с тероризма Реми Ейц.

Чантата е избухнала към минута, откакто той си тръгнал. При нападението бяха ранени 13 души, 11 от които са признати в болница , в това число момиче на 10 години. Някои от тях ще би трябвало да бъдат оперирани.
 БГНЕС
Френската полиция съумя да наблюдава придвижването на мъжа, който наподобява към 30-годишен , в продължение на 10 минути след нападението и към момента се пробва да го разпознава. Той е карал велосипед и е носел светли бермуди, тъмна връхна дреха, слънчеви очила и каскет . Все още никой не е поел отговорност за нападението, съобщи Ейц, като прикани очевидци да оказват помощ на полицията да открие обвинения. Вече са получени десетки свидетелски показания, добави прокурорът.-->

Разследването на детонацията е поето от експерти по битка с тероризма заради събитието към нападението, осъществено измежду бял ден и с взривно устройство, способно да аргументи контузии на голям брой хора. В чантата са били сложени болтове и железни топчета . Полицията е разкрила и елементи от отдалечен детонатор и части бяла пластмаса, които евентуално са били част от устройството, както и седем акумулатори волт и половина.
 БГНЕС
Следователите подозират, че е бил употребен малко количество ТАТР (триацетон трипероксид) , употребен при атентатите в Париж на 13 ноември 2015 година и в Брюксел през март 2016 година

Според осведомени източници по остатъците от бомбата са открити и следи от към момента неидентифицирано ДНК. Не е ясно дали това е ДНК на мъжа, сниман да оставя чантата.
Кметът на Лион Жерар Колон акцентира, че градът разполага с обширна видеомрежа, на която нападателят е бил сниман. Може би ще има и задоволително очевидци, които да оказват помощ на следствието, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР